Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ОВЧАРСКА ФАРМА ЧОЛИЋ ИЗ БОГАТИЋА

АПСОЛУТНИ ШАМПИОН НОВОСАДСКОГ САЈМА

Горан Чолић, власник Фарме за репродукцију оваца Виртемберг расе из Богатића је и ове године понео шампионски пехар великог новосадског међународног сајма пољопривреде, завршеног прошлог викенда. Престижно признање уручила му је на хиподрому сајма, прошлог четвртка Снежана Богосављевић Бошковић, министар пољопривреде, заштите животне средине, водопривреде и шумарства Србије.
За више дана трајања сајма Чолићев штанд на коме су били изложени најбољи примерци јагањаца, старијих оваца и овнова, видело је на хиљаде посетилаца сајма, а један од гостију био је и председник општине Богатић Ненад Бесеровац са сарадницима.
Овчарска производња, каква се спроводи на овој фарми је по речима власника врло захтевна и скупа. Уз помоћ, пре свега локалне самоуправе и велики лични труд, за сада послови добро напредују што се поред на сајамским и другим изложбама, најбоље види у њиховим стајама, где имају мање-више 150 оваца, разних категорија.
Квалитетна исхрана одузима доста материјалних средстава и времена. Осим тога неопходна је и велика љубав према овим животињама. Све то код Чолића не недостаје и зато врхунски резултати у одгоју Виртемберг расе оваца у овом равничарском крају Мачве, не изостају.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa