30. septembar 2010.30. sep 2010.
EKOLOGIJA

NEČISTA PLANINA

Povodom Dana čistih planina, Šabački ekološki pokret je u nedelju, po deseti put izveo akciju čišćenja planine Cer. Pre toga su ekolozi posetili Spomen kosturnicu poginulim srpskim ratnicima iz Prvog svetskog rata i uz podsećanja na glavne podatke u vezi Cerske bitke odali dužnu poštu precima palim za našu slobodu
Akciju čišćenja su otpočeli od raskrsnice za Krupanj i Lipove vode u dužini 6,5 km ka Lipovim vodama, sa donje i gornje strane puta kupili otpad, koji je od prošle godine u ovo doba bacan, pa do danas.
Uglavnom smo nalazili otpad od plastičnih masa, ali i od metala i kartona koji se najčešće koristio kao ambalaža. Prvi put za ovih deset godina smo uvideli da ni duhovne vrednosti, kao što su knjige, nisu pošteđene bacanja i to enciklopedijska izdanja od 10 knjiga Rečnika srpskohrvatskog književnog jezika. Sigurno da mnoge biblioteke i škole vape za ovim kapitalnim izdanjima. Možda je to protest nekog intelektualaca zbog svog bednog materijalnog položaja, ili protest njegovih nepismenih naslednika što im nije nešto vrednije ostavio.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa