2. jun 2016.2. jun 2016.
SLEDEĆE SREDE POČINjE KUPALIŠNA SEZONA

PLAŽA SPREMNA ZA KUPAČE

Na plaži Stari grad obavljaju se poslednji radovi pred početak kupališne sezone. I ove godine o bezbednosti kupača brinuće spasioci i medicinsko osoblje šabačkog Doma zdravlja.
Plaža na Starom gradu spremno će dočekati kupače 15. juna. Radnici JKP „Stari grad“, po planiranom rasporedu, uređuju čitav kompleks, a uskoro će biti postavljen i plažni mobilijar.
-Kupališna sezona, ako vremenski uslovi to dozvole, počinje 15. juna i traje do 31. avgusta. U proteklom periodu imali smo niz pripremnih radova, a neke poslove upravo obavljamo. To su postavljanje tuševa i kabina za presvlačenje, osposobljavanje dečjeg tobogana, kao i košenje priobalja i ostalih delova čitavog kompleksa na Starom gradu, kaže Ivan Jerotić, pomoćnik direktora JKP „Stari grad“.
O bezbednosti posetilaca plaže brinuće spasioci i medicinski radnici.
- Radno vreme gradske plaže je od 10 do 20 časova. U tom vremenskom intervalu svakoga dana kupališne sezone biće angažovana spasilačka služba i medicinsko osoblje. Tender za izbor spasilačke službe je okončan, a ovih dana će biti okončan i izbor zdravstvenih radnika koji će na gradskoj plaži biti angažovani tokom leta, dodaje naš sagovornik.
Analizu kvaliteta vode obavljaće Zavod za javno zdravlje.
- Rad stručnjaka Zavoda za javno zdravlje nam je veoma važan, jer od rezultata merenja kvaliteta vode zavisi da li je voda dobra za kupanje. Dobijene rezultate mi dostavljamo nadležnim inspekcijama, po čijim nalozima postupamo. Analiza kvaliteta savske vode tokom kupališne sezone obavljaće se svake sedmice, kaže Jerotić.
Poseban režim uređenja i održavanja plaže trajaće do 31. avgusta, a kupališna sezona može trajati i duže, u zavisnosti od vremenskih uslova.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa