14. jul 2016.14. jul 2016.
RUSKA DOKTORKA U ŠAPCU

LEČI ASTMU I STVARA PESME

Trenutno u Šapcu boravi Olga Vorobjova, ruski specijalista gastroenterologije i pulmologije. Poznata je po tome što je razvila svoj lični metod kojim leči astmu, a bolnica koja radi po njenim principima već desetak godina postoji i u Americi. Doktorka je gost Društva Srpsko ruskog prijateljstva i Ruske stranke, a posetila je Opštu bolnicu Šabac, kao i bolnice u Beogradu i Novom Sadu.
-Metoda se odlikuje trodnevnim gladovanjem nakon čega prestaju napadi kod bronhijalne astme. Pored gladovanja u lečenje je uključen poseban način disanja, fizičke vežbe, masaža i sve to zajedno daje zaista dobre rezultate. Cilj gladovanja je da se odstrane alergeni i toksini iz organizma, objašnjava doktorka Vorobjova.
Radi na privatnoj klinici, jer kaže, država nema razumevanja za ovaj način lečenja i ne želi da izdvaja novac za to. Međutim, Amerikanci su ne smao pokazali interesovanje, nego i otvorili kliniku u Solt Lejk Sitiju, koja radi po metodu Olge Vorobjove.
-Kada su američki doktori došli kod nas nisu mogli da veruju da oboleli od bronhijalne astme mogu da žive bez korišćenja hormonalne terapije. Ja sam provela godinu dana u Severnoj Karolini, organizujući rad klinike po ovom prinicimu. Radila sam za to vreme i u drugim klinikama sa pulmolozima i gastroentorolozima. Bilo je to zanimljivo i lepo iskustvo, kaže Olga Vorobjova.
Njeni pacijenti su u početku ležali u bolnici. Sada to više nije slučaj. Obučava ih da se kod kuće sami leči. Pacijenti u bolnicu dolaze po preporuci onih koji su već izlečeni. Za vreme kada je pacijente lečila stacionarno doktorka Vorobjov je primetila da, pored astme, terapija daje pozitivne rezultate i u lečenju krvnih sudova, normalizaciji pritiska i šećera u krvi, a da se popravljaju i vid, sluh i pamćenje.
Ističe da ne bi predstavljalo problem da se ovakva metoda lečenja primenjuje i u bolnicama u Srbiji.
Pored medicine Olga Vorbjova bavi se i muzikom. Izdala je pet albuma, a sama je autor svih tekstova i muzike za svoje pesme. Svake godine na svoj rođendan u februaru održava godišnji koncert u rodnom Ivanovu.
Olga Vorobjova je u petak zajedno sa predsednikom Ruske stranke Slobodanom Nikolićem posetila “Glas Podrinja“, gde joj je svoju gitaru pozajmio Miša Daničić.
Doktorka je sa tom gitarom održala koncert u Boru.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa