СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ

ВОЈВОДИНА ЗАСЛУЖЕНО, ШАМОТ ИМПЕРАТИВ

РК „ВОЈВОДИНА“ ““ РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“ 30:22 (15:12)

  • Број 3602 (10. нов 2016.)
  • Д. Б.
„Слана Бара“. Гледалаца: 200. Судије: Савић и Радуловић (оба Београд). Седмерци: Војводина 6 (5); МП 4 (4). Искључења: Војводина 4; МП 4 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгићевић 5, Воркапић 3, Миловановић, Дакић 1, Драгутиновић 1, Срдановић 2, Дошен 1, Мариновић 1, Протић 1, Петровић 3, Миленковић, Ђукић, Митровић (кап.), Јевтић 1, Бозољац 3.
ВОЈВОДИНА: Арсенић, Орбовић 10, Милић, Елезовић 2, Остојић 2, Перовић, Стојановић (кап) 5, Смиљанић, Јовановић 4, Бојанић, Пешић 1, Станковић 1, Јандрић, Грозданић 4, Вучковић 1, Јеремић.
Имали су и плус три “пластичари“. Ипак, шампион се вратио, а 11 минута „плавих“ без гола, на крају првог и почетком другог дела, омогућили су Војводини да се одлепи на шест голова и реши меч. Можда је било прилике да се врати неизвесност, но 21:18 био је максимум „чивијаша“. Много значајнији за „плаве“ је меч ове суботе против Шамота.
- У тежој смо ситуацији него што смо се надали, али сада морамо да покажемо снагу, јединство и квалитет. Нису били реални бодови у Новом Саду, но нема оправдања против Шамота. Они су једно од пријатнијих изненађења, али ми морамо да кренемо у серију победа. Много ће нам значити подршка навијача у том настојању ““ наглашава Милтин Драгићевић.
Највећи непријатељ младих играча је губитак самопоуздања, а управо са тим се суочавамо и ми. Силом прилика су добили улогу носиоца игре и наравно да је позиција на табели притисак на њих који производи страх, но један добар наступ, једна победа, све може да промени на боље ““ додаје тренер Шапчана, Веселин Вуковић.