Активности Црвеног крста Крупањ

БОЉЕ СПРЕЧИТИ

Предавања и едукације са циљем повећања безбедности у саобраћају, борби против насиља и болести зависности

  • Број 3604 (24. нов 2016.)
  • Д. Жугић
Поводом обележавања „Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода“ чланови Црвеног крста Крупањ су у сарадњи са припадницима Полицијске станице Крупањ у четвртак, 24. новембра, у Средњој школи у Крупњу одржали предавање са циљем повећања безбедности у саобраћају и смањења саобраћајних незгода. Спроведена обука о пружању прве помоћи представља едукацију младих да правовремено реагују у случају незгоде, пруже прву помоћ на адекватан начин и тако смање евентуалне последице.
Обележавајући „Међународни дан борбе против насиља“ у петак, 25. новембра, волонтери Црвеног крста Крупањ су у ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ и Средњој школи у Крупњу извели радионице на тему вршњачке и емотивне едукације, као и предавања о насиљу у породици. Истог дана су у сарадњи са медицинским радницима патронажне службе Дома здравља у Крупњу приказали едукативни филм и са ученицима разговарали о борби против насиља.
Током ове недеље активности Црвеног крста Крупањ су усмерене на борбу против болести зависности (борба против пушења, наркоманије, алкохолизма и зависности од интернета), док за 1. децембар планирају обележавање „Светског дана борбе против сиде“.