ОДБОЈКА – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

ВАЉЕВЦИ НАЈУСПЕШНИЈИ

Осврт на резултате млађих категорија током сезоне, започињемо одбојком. Шабац су представљали “Заслон” и “Парк 015”, а своје репрезенте имали Крупањ и Коцељева

  • Број 3624 (13. апр 2017.)
  • Д. Б.
У Првенству за пионирке, младе одбојкашице “Рађевца” заузеле су пету позицију са 6 бодова, иза “Србијанке 014” и “Малог Зворника”, односно лајковачког “Железничара” и “Спартака” из Љига. У Међурегионалној лиги, наступале су и пионирке “Заслона”, односно “Парка 015”. Код пионира, међу шест најуспешнијих место су нашли “Заслон” и “Тамнава Воћар” (Коцељева). Знатно више од конуренције показали су пионири “Ваљева 014” са максималних 30 бодова. Значајно иза позиционирали су се “Лозница и “Спартак”. Шапчанима је 12 бодова донело позицију 4, а “Тамнава”, без бодова, првенство је окончала на последњем, шестом месту.
Све чешће се говори о кризи популарности овог спорта код мушке популације. Најсликовитија манифестација је мало екипа у јуниорској лиги. У не баш великој конкуренцији шест екипа “Заслон” је трећи, иза Љига и Ваљева.
Претпионирске селекције немају класично лигашко такмичење, али континуитет одржавају кроз турнире на месечном нивоу. На основу резултата формира се укупна табела. Преостали су турнири у Крупњу и Осечини. До сада су се на табели издвојили “Парк 015 1”, “Осечина” и “Србијанка 014 1” (Ваљево), Шапчанке и Ваљевке имају и друге екипе у такмичењу. Тренутно су четврте у лиги одбојкашице “Владимираца”, док су најмлађе чланице “Рађевца” на зачељу, односно деветом месту.