КЛИМ КЛЕМ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА
У БОГАТИЋУ ОСВАЈА ПУБЛИКУ

Живе за аплаузе

  • Број 3631 (1. јун 2017.)
  • Љ.Ђ.
Од позоришне премијере “Три сореле” драмских аматера из Богатића до недавне “Клим Клем” у сали биоскопа Дома културе није забележен толико снажан и дуг аплауз. Осим што се публика зажелела позоришних представа, очигледно је да су глумци својим бриљантним тумачењем поверених им ликова на њу оставили посебан утисак. У том смислу педантни посматрач издваја младог глумца Мирослава Мишу Перића у насловној улози “Тикве” који је у овој представи просто носио њен ток од смиреног почетка до катарзичног краја. По томе се озбиљно намеће као будућа велика звезда овог реномираног аматерског позоришта са дугим стажом.
- Трудио сам се да пронађем места на којима ћемо да покренемо емоције код публике, од раздраганости, смеха, преко плача до катарзе. Мислим да смо добро трасирали тај пут и да је публика то препознала. Није само у питању препознавање већ и доживљај, каже редитељ представе Иван Томашевић.
Наравно, није изостао ни значајан допринос других учесника у представи што је на крају и резултирало петоминутним френетичним аплаузом присутних.
Комплетнијем утиску публике доприноси и недавно гостовање позоришта са представом “Клим Клем” по тексту Александра Обреновића у режији Ивана Томашевића на традиционалном фестивалу аматерских позоришта западне Србије у Пријепољу. Жири публике прогласио је Мирослава Перића у улози “Тикве” за глумца вечери.
“Живот од аплауза”, како рече један старији глумац аматер овог позоришта је њихов мото.