19. januar 2020.19. jan 2020.
Nova stranka Šabac: Odbornica SNS-a nezakonito postavljena za direktorku škole

Nova stranka Šabac: Odbornica SNS-a nezakonito postavljena za direktorku škole

Nova stranka iz Šapca saopštila je da nezakonita politička smena direktorke Osnovne škole "Jevrem Obrenović" u Šapcu Jelene Jevrić i postavljanje istaknute aktivistkinje Srpske napredne stranke učiteljice Svetlane Stanković za v.d. direktorku, nije samo dokaz sramne prakse da politika pobeđuje struku, već i činjenice da živimo u državi u kojoj sam vrh vlasti najgrublje krši zakon.

Kako je upozorio Gradski odbor Nove stranke Šabac, novopostavljena direktorka se nalazi u formalnom prekršaju, jer nema ugovor sa Školskim odborom koji je odbio da ga potpiše, a takodje je u sukobu interesa, jer je odbornica Srpske napredne stranke u Skupstini grada Šapca.

"Rešenje Ministarstva prosvete o razrešenju direktorke Jelene Jevrić je nezakonito i doneto prema nezakonitom zapisniku o vanrednom inspekcijskom nadzoru. V.D. direktorka Svetlana Stanković je očigledan primer manjka znanja, a viška neutemeljenog samopouzdanja, a da je na delu "osveta loših djaka", potvrdjuje i njeno svedočanstvo, gde se vidi da je bila vrlo skroman učenik" naveli su iz šabačkog odbora Nove.

Ministarstvo prosvete je, kažu iz Nove stranke, "postalo propagator poslušnosti, političke podobnosti i nestručnosti" i zato u Šapcu žele da pokažu da je važno biti dobar čovek, kvalitetan stručnjak i posvećen radnik, jer samo na taj način može se izlečiti i oporaviti društvo.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa