Info

6. jun 2020.6. jun 2020.
Radovi u Kneza Miloša gotovi do sutra uveče

Radovi u Kneza Miloša gotovi do sutra uveče

Benska bara polako dobija svoj konačni izgled. Rekonstrukcija naselja se bliži završnoj fazi, a radovi u ulici Kneza Miloša se privode kraju i ona treba da bude gotova do sutra uveče. Pored asfaltiranja ulica promenjena je i podzemna infrastruktura koja je bila dotrajala.



Danas je radove u Kneza Miloša obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da je rekonstrukcija Benske bare bili najzahtevniji projekat u prethodne dve godine.



-Bilo je potrebno da se promeni vodovodna mreža, a zatim i da se urade ojačanja kako bi mogle da se urade ulice, trotoari i biciklističke staze. Ukupna vrednost radova u Benskoj bari je nešto više od 200 miliona dinara. Mi se nalazimo na kraju jednog investicionog ciklusa od 15 miliona evra u kome smo, samo što se tiče puteva, asfaltirali više od 100 kilometara različitih puteva. Konkretno, 40 kilometara nekategorisanih puteva na selu, 30 kilometara lokalnih puteva i 30 kilometara ulica u gradu. Svi naši sugrađani mogu da vide da se svuda radi. Ne radi se zbog izbora, nego zbog toga što su na red došli veliki poslovi. To se desilo zbog toga što imamo stabilan budžet, dovoljno novca i zato što su građani rekli šta je za njih najvažnije, rekao je Nebojša Zelenović.



Gradonačenik je naveo i da će sa ovom rekonstrukcijom biti obezbeđeno 300 novih parking mesta. Samo u ilici Kneza Miloša će biti 106 parking mesta.



Gradonačelnik je najavio još jedan investicioni ciklus od 40 milona dinara u kome će se raditi trotoari u svim gradskim mesnim zajednicama, prema zahtevima koji su stigli iz mesnih zajednica.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa