Info

1. jul 2020.1. jul 2020.
Beta

Beta

Grčka ponovo zatvorila prelaz Evzoni na granici sa S.Makedonijom

Grčka je danas oko podneva ponovo, posle nekoliko sati, zatvorila prelaz "Evzoni" na granici sa Severnom Makdonijom za prelaz putnika, javili su makedonski mediji.

Ekipa Televizije Sitel s graničnog prelaza "Bogorodica Evzoni" je javila da je Grčka jutros u 08.00 sati otvorila granicu, ali da je kasnije putnike koji su prešli na "Bogorodici" makedonskom delu prelaza, vratila sa "Evzona", gde mogu da pređu samo grčki državljani.

Pojedini srpski tursti su toj televiziji potvrdili da nisu puštenu u Grčku, iako imaju potrebna dokumeta, i da nisu dobili objašnjenje, osim da je stigla takva naredba.

Komandirka Grničnog prelaza "Bogorodica", Jasmina Avramska, rekla je da su jutros u 08.00 razgovarali s grčkim kolegama koji su im tada rekli da je granični prelaz otvoren za putnike, ali su oko podneva počeli da se vraćaju putnici kojima se, iako imaju validne dokumete, ne dozvoljava da pređu granicu.

U međuvremnu su granični organi Severne Makedonije ponovo imali kontakt s grčkim kolegama i dobili informaciju da se prelaz "Evzoni" ponovo zatvara i da će ulazak na tom prelazu biti dozvoljen samo grčkim državljanima i za teretni saobraćaj, kao i do sada.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa