4. februar 2021.4. feb 2021.
U Šapcu 36 novoobolelih
Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Šapca

U Šapcu 36 novoobolelih

Na teritoriji Mačvanskog okruga 2.februara 2021. godine registrovano je 88 pozitivnih uzoraka na kovid, a na teritoriji grada Šapca 36 novih slučajeva.

U Opštoj bolnici ,,Laza K. Lazarević” hospitalizovana su 124 pacijenta pozitivna na virus korona, a u zelenoj zoni šabačke bolnice hospitalizovan je 131 nekovid pacijent. U respiratornoj jedinici nalazi se sedam pacijenata, tri su intubirana. Preminuo je jedan pacijent.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” pregledano je 370 osoba. Prvih pregleda bilo je 152, a kontrolnih 218.

U Gerontološkom centru u Šapcu više nema kovid pozitivnih pacijenata, saopšteno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije. Ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Šapca danas će vršiti dezinfekciju prostorija u Gerontološkom centru. U Šabačkoj bolnici smešteno je 19 korisnika doma za stare pozitivnih na virus korona i jedan korisnik koji se nalazi u zelenoj zoni ortopedije.

Na teritoriji grada Šapca do sada ukupno je vakcinisano 8.267 sugrađana. Kinesku vakcinu proizvođača ,,Sinofarm” primilo je 7.802, a ,,Fajzerovu” 465 ljudi. Tokom prethodna dva dana 423 sugrađana vakcinisano je u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović”. Vakcinu je primilo i 58 nepokretnih sugrađana sa teritorije grada Šapca.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana planirana je vakcinacija zdravstevnih radnika sa teritorije Mačvanskog okruga ruskom vakcinom ,,Sputnjik Ve”. Od sledeće nedelje kreće revakcinacija Šapčana.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa