20. maj 2022.20. maj 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Caritas Šabac danas proslavio rođendan u Avliji održivog razvoja

U Avliji održivog razvoja, Caritas Šabac je, u prisustvu brojnih poslovnih partnera i prijatelja, obeležio danas 22 godine od osnivanja.
Proslava u Avliji/Glas Podrinja

Ova humanitarna organizacija pomogla je preko 10 000 lica, realizovala 250 projekata iz oblasti socijalne zaštite i pokazala izuzetnu spremnost i efikasno delovanje tokom poplava 2014. godine. Pomoć u kući, dva dnevna boravka za odrasle sa intelektualnim smetnjama, stanovanje uz podršku, licencirane su usluge koje Caritas sprovodi na teritoriji našeg grada i 4 lokalne samouprave.
60 korisnika dnevnog boravka i 75 zaposlenih samo su neki od pokazatelja da je Caritas Šabac ozbiljna organizacija širom otvorenih vrata za one kojima je pomoć potrebna. Grad Šabac i organizacija Caritas su dugi niz godina pouzdani partneri na polju socijalne zaštite, a ta saradnja temelj je za nove, značajne jubileje i zajedničke projekte.
Direktor Karitasa Šabac, Miroljub Nikolić/Glas Podrinja

- Mogu da kažem da sam presrećan zbog svega što smo uradili, zbog tima koji smo izgradili i načina na koji smo pomogli našim korisnicima. Najteži projekti su bili za vreme poplava 2014 godine, istakao bih zalaganje svih naših volontera,kao i donatora koji su odgovorili na potrebe. Najlepši projekat je Avlija održivog razvoja koja je primer ne samo za Srbiju, nego za ceo region, istakao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa.

Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa