4. decembar 2023.4. dec 2023.
Opšta bolnica " Dr Laza K. Lazrević"

Opšta bolnica " Dr Laza K. Lazrević"

Održani besplatni preventivni pregledi

U Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu, održani su besplatni preventivni pregledi na karcinom dojke i prostate.

Tokom osam sati koliko je naša ustanova bila otvorena za ovu akciju, pregledano je 106 Šapčanki u cilju ranog otkrivanja raka dojke. Urađeno je 106 ultrazvučnih i 10 mamografskih pregleda dojke. Preporučena je dalja dijagnostika za 13 pacijentkinja.

U Biohemijskoj laboratoriji, muškarci stariji od 49 godina mogli su da urade tumor markere prostate. Pozivu se odazvalo 35 muškaraca, od toga su kod trojice su ustanovljene vrednosti izvan referentnog opsega PSA. Oni su planirani na dalju dijagnostiku.

Glas Podrinja Bolnica


Šabačka bolnica bila je jedna od 150 zdravstvenih ustanova u Srbiji koja je u nedelju 3. decembra organizovala besplatne preventivne preglede.



U proteklom periodu rađeni su pregledi štitaste žlezde, kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi, ultrazvuk dojke, mamografija, PSA test, kao i merenja krvnog pritiska, telesne mase i izračunavanje indeksa uhranjenosti.
Opšta bolnica

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa