19. januar 2024.19. jan 2024.
M. Dodić, F. Novaković i A. Mušicki (foto: RSS sajt ,VSS sajt, FIBA sajt)

M. Dodić, F. Novaković i A. Mušicki (foto: RSS sajt ,VSS sajt, FIBA sajt)

Oni koji dolaze: Andrej, Mateja, Filip - izborih najboljih u sportu Podrinja 2023. godine u izboru Glasa Podrinja

Prethodne godine Glas Podrinja je u okviru svog tradicionalnog sportskog izbora ustanovio priznanje "Oni koji dolaze". Priznanje je namenjeno najboljim mladim sportistima u kolektivnim sportovima (interno pravilo je da dobitnici u kategoriji mladih sportista budu sportistkinje i sportiste iz individualnih disciplina). Tri laureta su dobila priznanja za 2022. godinu, ne samo da tri laureata ima i u 2023. godini, već su u pitanju ista imena.

Izvanredne rezultate iz 2022. dodatno su unapredili i godinu dana kasnije. Za sva postignuća zaslužni su oni, njihov rad, trud, zalaganje. Pomenute determinante i doza fortune da ih povrede mimoiđu, a ukoliko i promil priznanja doprinose, daju delić dodatne motivacije, ponosni smo.

A. Mušicki (foto: zvanični sajt FIBA)


Andrej Mušicki (KK Mega Mis)

Andrej Mušicki je na putu ka seniorskoj reprezentaciji. Nije to više smeli san, to je logični put. On je na početku karijere, a već je osetio šta znači osvajati sve moguće titule na klupskom nivou, od nacionalnih do evropskih, uz svetsku školsku titulu, a od prethodne godine zna i osećaj šta znači nositi zlato i slušati nacionalnu himnu. Momak, koji već nastupa i u seniorskoj konkurenciji, dao je veliki doprinos u osvajanju evropske juniorske titule Srbije u Nišu prethodnog leta.

F. Novaković dobitnik priznanja i prethodne godine (foto: Glas Podrinja)


Filip Novaković (VK Šabac Eliksir)

Filip Novaković nije ni ovog leta imao predah. Posle uspeha u nacionalnom kadetskom timu, produžio je nisu nacionalnoh odličja osvajanjem srebra na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Turskoj avgusta protekle godine. Iako još mlad, na klupskom nivou je napravio veliki korak potpisavši ugovor sa VK Šabac izborivši se za minutažu, upisujući se mđu strelce i u Evro kupu protiv vrhunskih rivala i minutaža je s vremenom sve duža. Nesumnjivo govorimo o osloncu Šapca u sezonama koje dolaze.

M. Dodić (foto: RK Metaloplastika)


Mateja Dodić (RK Metaloplastika Eliksir)

Mateja Dodić je u tekućoj sezoni prvi strelac Metaloplastike Eliksir, treći strelac Super lige, nezamenljiv na poziciji desnog krila, povremeni seniorski reprezentativac, bez sumnje uskoro i standardni. Teško je reći da je Mateja neko ko dolazi, on je već došao. Upoznale su ga dvorane rukometne Srbije, polako se pozicionira u Evropi i nosi svaku perspektivu velike karijere. Na velikoj sceni se dokazao i proteklog leta kao oslonac juniorske reprezentacije Srbije, četvrte selekcije sveta! Sjajna tačka na juniorsku reprezentativnu karijeru.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa