6. februar 2024.6. feb 2024.
Foto: OB Šabac

Foto: OB Šabac

Šabačka bolnica bogatija za još jednog neurologa: dr Biljana Đorđević–Petrović odučila da ostane u svom gradu

Doktorka Biljana Đorđević–Petrović sa prosekom 9,12 bila je jedan od najboljih studenata generacije na Medicinskom fakultetu u Beogradu koji je završila u roku, a pre nekoliko dana položila je specijalistički ispit iz oblasti koju smatra najzanimljivijom u medicini.

Suprotno uvreženom mišljenju da mladi lekari radije biraju veće medicinske centre, dr Biljana Đorđević–Petrović odlučila je da ostane u svom gradu i u Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ gde je zaposlena od 2012. godine, ističu iz OB Šabac.

Na prvom radnom mestu, u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, provela je skoro sedam godina. Kako ističe, srećna je što je životni put ostavio u rodnom gradu za koji je veoma vezana. Uostalom, u Šapcu joj živi i porodica, a ovde je zasnovala i svoju. Uspehu koji je ostvarila kao talentovan i vredan student medicine, obogatila je i jedna mala Anđela. Sada je u svom Šapcu započela novu životnu fazu i to profesionalnog razvoja. U šabačkoj bolnici, tvrdi dr Đorđević–Petrović, mladim lekarima pruža se prilika da napreduju.

– Želela sam da specijaliziram neurologiju, jer smatram da je pravo bogatstvo baviti se naukom koja istražuje mozak i centralni nervni sistem. Za mene to je privilegija. U tom smislu, neurolozi imaju najteže pacijente, a najlepšu nauku. Mi u manjim sredinama moramo više da se trudimo, da se bavimo sveobuhvatnom neurologijom. Moramo da lečimo i Parkinsonovu bolest i moždani udar i polineuropatiju. Značajno je što sada imamo i magnetnu rezonancu koja je često neurološkim pacijentima neophodna u dijagnostici i praćenju određenih stanja kao što je, primera radi, multipla skleroza – kaže dr Biljana Đorđević–Petrović.

Sa iskustvom stečenim tokom specijalizacije u Beogradu, naša doktorka smatra da lekari po zavšetku fakulteta ne bi trebalo da izbegavaju da rade u manjim sredinama. Uostalom, lekari su tu da pomažu pacijentima i da pre svega leče empatijom, potom lekovima. Iako je tek postala specijalista neurologije, vidi lepu budućnost njene službe. Premda se šabački neurolozi već uvažavaju kao izuzetni stručnjaci, dr Biljana Đorđević–Petrović tvrdi da će Služba neurologije dobiti još značajnije mesto što se tiče i dijagnostike i lečenja. Naglašava da će se tome i lično posvetiti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa