14. februar 2024.14. feb 2024.
Foto: Zvanična fb stranica Zavoda za javno zdravlje Šabac

Foto: Zvanična fb stranica Zavoda za javno zdravlje Šabac

U hotelu "Sloboda" u Šapcu održana stručna konferencija

Konferencija je bila posvećena prepoznavanju potreba pacijentkinja sa rakom dojke i grlića materice tokom lečenja, kao i podrške na lokalnom nivou
U hotelu Sloboda u Šapcu 13. februara, održana je Stručna konferencija posvećena prepoznavanju potreba onkoloških pacijentkinja sa rakom dojke i grlića materice tokom lečenja, kao njihove podrške na lokalnom nivou.

Ova konferencija predstavlja deo projekta: Nacionalni centar za podršku i edukaciju obolelih od raka dojke i raka grlića materice – Centar za podršku.

U ime Zavoda za javno zdravlje Šabac na ovoj konferenciji učešće je imala dr Ana Pajičić, spec. socijalne medicine, koja je tom prilikom iznela epidemiološke podatke o kretanju oboljevanja od raka dojke i grlića materice u Mačvanskom okrugu. Poseban akcenat je stavila na značaj prevencije u borbi protiv ovih bolesti sa osvrtom na predavnja koja realizuje Zavod za javno zdravlje Šabac u svim
srednjim školama u Mačvanskom okrugu na temu prevencije HPV virusa i promovisanje HPV vakcine.

U ime Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac, konferenciji su prisustvovale dr Jasmina Stanković, direktorka ustanove i dr Sonja Đerić, pomoćnik direktora za medicinske poslove.

Moderatorka ove konferencije bila je dr Emilija Vuković, potpredsednica Ženskog centra Milica.
GP

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa