8. april 2024.8. apr 2024.
Za mesec i po dana u Srbiji oduzeto 75 vozila

Za mesec i po dana u Srbiji oduzeto 75 vozila

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević izjavio je da je od početka primene nove mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, na teritoriji Republike Srbije oduzeto je ukupno 75 vozila.

Zabrinjava činjenica da je čak 21 vozilo oduzeto od učinilaca prekršaja koji su mlađi od 25 godina, saznaje "Dnevnik".

Lakićević precizira da je najveći broj vozila oduzet na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (12) i Policijske uprave u Šapcu (11) dok je na teritoriji AP Vojvodine ukupno je oduzeto 15 vozila.

– Pet vozila je oduzeto na teritoriji Policijske uprave u Pančevu, tri na teritoriji Policijske uprave u Zrenjaninu, po dva vozila na teritorijama PU Sombor i PU Subotica i po jedno vozilo na teritorijama policijskih uprava u Kikindi, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici – precizirao je načelnik Uprave saobraćajne policije.

Primena nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, a koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja počela je 23. februara, a prvi slučaj se dogodio istog dana kada je na snagu stupila mera.

Prvi slučaj oduzimanje vozila

Prvi slučaj oduzimanja vozila dogodio se u Leskovcu kada je saobraćajna policija je privremeno oduzela vozilo 61-godišnjaku koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju. On je već u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i zbog prekršaja nasilničke vožnje jer je upravljao vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa 2,03 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u službenim prostorijama, a dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu je naložio da se lice nakon sprovedenog zadržavanja procesuira u skraćenom postupku.
Dnevnik

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa