9. april 2024.9. apr 2024.
Blizu cilja (foto: FK Mačva)

Blizu cilja (foto: FK Mačva)

Mačva na korak od plej ofa

Mačva je blizu plej ofa. Iako ostaje žal za dodatna dva boda iz Beograda koja su bila blizu, još Šapčani imaju sve u svojim rukama po pitanju plasmana među osam najboljih i priliku da isto obezbede u velikom derbiju protiv velikana srpskog i jugoslovenskog fudbala OFK Beograda. Meč u subotu biće pšoslednji Mačvin u regularnom delu sezone pred sedam rundi doigravanja.



Mačva je trenutno na poziciji šest sa 41 bodom. Isto toliko imaju: Radnički (SM), Grafičar, Dubočica. Od pomenta četiri tima tri će u plej of, jedan u plej aut. Pobeda Mačvi garantuje plej of, bez obzira na druge rezultate, a čak i bod ili poraz ne isključuje Šapčane. Ukoliko Grafičar izgubi u Užicu, Mačva je u plej ofu bez obzira koji ishod subotnjeg meča.

Jesenji duel OFK Beograda i Mačve ostaje upamćen po golu iz velike daljine Saše Markovića, kao i sjajnom golu Martina Novakovića kojim je Mačva stigla do prednosti. Poslednji put u Šapcu su Mačva i OFK igrali 2017. godine kada je šabački tim slavio 3:0.

Svi koji kupe ulaznicu dobijaju na poklon majicu FK Mačva, a i u ovom derbiju istočna tribina će biti otvorena za sve školarce, od prvog do osmog razreda.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa