17. april 2024.17. apr 2024.
Konferencija za medije (foto: D. B.)

Konferencija za medije (foto: D. B.)

KZN RK Metaloplastika Eliksir: Protiv Partizana nijanse odlučuju

Partizan dolazi u Šabac pun samopouzdanja, nakon osvojenog trofeja i u želji da napravi brejk odmah na startu polufinalne serije, naša želja i obaveza je da ih u tome sprečimo, sačuvamo epitet nepobedivih u hali "Zorka" i napravimo korak ka finalu, istakli su na konferenciji za medije trener i prvotimci šabačke Metaloplastike Eliksir pred prvi duel polufinala plej ofa protiv Partizana.

Beograđani gostuju u Šapcu u subotu, 20. aprila, od 19 časaova. Metaloplastika je ubedljivo osvojila drugo mesto u regularnom delu, stigao je trener Vladan Matić da u finišu sezone odmori neke prvotimce, a sve u cilju punog sastava u polufinalu.

Želja za sportskom osvetom za eliminaciju prethodne sezone - detalj sa tog meča (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Najpre čestitam mojim momcima na izvanrednoj sezoni i tome što su, ne samo izborili plej of, već i obezbedili da se za finale bore uz prednost domaćeg terena. To ne mora mnogo da znači, a opet može biti ključno. Postoje još neke sitne povrede, ali u ovom trenutku na raspolaganju su svi igrači. Partizan je izuzetan tim, odlično selektiran, tokom zime pojačan na poziciji beka i među golmanima koji su doneli Kup. Imaju svoje adute, ali ih imamo i mi. Od ponedeljka radimo punom snagom i želimo da pobedimo i u subotu i još jednom u seriji i obezbedimo finale - istakao je Vlada Matić.

Uz neosporni kvalitet, Partizan je i fizički izuzetno spremna ekipa i važno je biti taktički ispred njih i fizički im parirati. Ključ uspeha je u odbrani.

U. Pavlović (foto: RK MP Eliksir)


-Nas krasi odlična odbrana. Važno je da ih zaustavimo na tom polju i da onda postignemo što više pogodaka iz kontri i polukontri, što je igra po kojoj smo poznati i zbog koje i mnogi smatraju da igramo najlepši rukomet u Srbiji. Mnogo će nam značiti podrška s tribina, nadam se ispunjenoj hali, gromoglasnoj potpori. Imali smo sjajnu podršku cele sezone, nadamo se da će takva ostati i u plej ofu - rekao je mladi Mateja Dodić.

Mnogo će nam značiti podrška s tribina, nadam se ispunjenoj hali, gromoglasnoj potpori. Imali smo sjajnu podršku cele sezone, nadamo se da će takva ostati i u plej ofu


Sezona je duga, odigrana su 22 meča u Ligi, četiri u Evropi, uz Kup i pripreme, reč je o više od 30 utakmica. Svaka je iziskivala mnogo snage, ali snage mora biti dovoljno kada su šanse za plasman dalje 50:50.

M. Gavašelišvili (foto: RK MP Eliksir)


-Prva asocijacija na igru Partizana je trčanje. Momci su fantastično spremni, mnogo trče i nema trenutka predaha. Moramo za pobedu biti spremni i za to nadmetanje. Posebno je važno trčanje nazad. Biće brz meč bez stajanja. To su i nijanse koje mogu presuditi - dodao je pivotmen Uroš Pavlović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa