22. februar 2019.22. feb 2019.
Počinje izgradnja brse saobraćajnice Šabac-Loznica

Počinje izgradnja brse saobraćajnice Šabac-Loznica

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Ljuboviji da očekuje da u trećem kvartalu ove godine počne izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica.
"Ovaj projekat, zajedno sa izgradnjom auto-puta Ruma-Šabac, od velikog je značaja za ceo Mačvanski okrug. Više od decenije se o tom projektu govorilo, ali sad imamo i dogovoren način finansiranja, s Azerbejdžanom, i završavamo projektnu dokumentaciju", rekla je Mihajlović u Ljuboviji, posle sastanka sa rukovodstvom te opštine, kao i sa predsednicima opština iz Mačvanskog okruga, kojem je prisustvovao i načelnik okruga Vladan Krasavac.
Ona je podsetila da je Srbija izgradila most preko Drine od Ljubovije do Bratunca i time ispunila svoj deo obaveza na ovom projektu, navodi se u saopštenju Ministarstva.
"Sada očekujemo od bosanske strane da ispuni svoj deo obaveza u vezi sa izgradnjom zajedničkog graničnog prelaza, da to bude završeno negde u kasno leto", rekla je Mihajlović, i dodala da će taj most, kad bude bio pušten u saobraćaj, pospešiti kretanje ljudi i robe na tom području.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa