15. april 2019.15. apr 2019.
Besplatan osnovni kurs Pythona

Besplatan osnovni kurs Pythona

Kurs počinje 15. aprila i obradiće početne korake u programiranju programskim jezikom Python, počev od upoznavanja sa Python kroz kratak pregled istorije, razvoja, uticaja na druge programske jezike, kao i mogućnosti samog jezika i njegove upotrebe. Polaznici će proći kroz proces instalacije treće verzije Python i naučiti rad u okruženjima za programiranje IDLE i Jupyter Notebook.


Kurs će obraditi metode ugrađene u Python, način kreiranja i korišćenja funkcija, instalaciju i rad sa bibliotekama, a polaznici će imati priliku da rade sa nekim od najbitnijih biblioteka poput Pandas, Requests, oprobati web-scraping sa BeautifulSoapomi kreirati GUI koristeći Tkinter biblioteku. Korisnici će takođe naučiti rad sa jednostavnijim izvorima podataka poput csv, txt, json dokumenata, kao i rad sa SQLite bazom podataka.

Na kraju kursa polaznici će biti osposobljeni da projektuju i kreiraju Python programska rešenja za jednostavne i srednje složene probleme kroz izradu nekoliko aplikacija, kao i jedne finalne aplikacije sa korisničkim grafičkim interfejsom i SQLite bazom podataka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa