4. jul 2019.4. jul 2019.
Dan, dva i kraj za "švajcarce"

Dan, dva i kraj za "švajcarce"

Poslednji dan kada klijenti, odnosno građani zaduženi u švajcarskim francima mogu sa bankom da potpišu ugovor u skladu sa Zakonom o konverziji je 7. juli. Kako jeu pitanju nedelja, realno je ostalo svega dan ili dva da to učine.
Podaci Udruženja banaka govore da je 80 odsto zaduženih švajcaraca potpisalo ugovore koje su im banke ponudile. Međutim, izgleda da tu nije ni blizu kraj nesporazuma koje su ovi klijenti imali sa bankama.


U Udruženju CHF koje okuplja ove zadužene kažu da su već sada primetili brojne nepravilnosti. Klijentima savetuju da ugovore koje su banke ponudile potpišu i smanje svoje obaveze a da se potom obrate za pomoć Narodnoj banic Srbije i Ministarstvu finasija i zataže pomoć ako smatraju da je u njihovom slučaju bilo manjkavosti kod primene zakona.

Klijenti koji zaključno sa 7. julom ne potpišu ugovor odnosno ne prihvate uslove koje im nudi Zakon o konverziji nastaviće da otplaćuju kredit po starom, odnosno pod uslovima koje su prihvatili kada su zaključili ugovor sa bankom. Oni koji još sede i čekaju da im stigne pismo od banke najbolje će postupiti ako odu u banku i raspitaju se za svoj ugovor i ako im to odgovara zatraže da se i na njih primeni Zakon o konverziji.
Kamatica

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa