Инфо

11. август 2019.11. авг 2019.
Зеленовић: Изливи агресије власти нису ништа ново

Зеленовић: Изливи агресије власти нису ништа ново

Председавајући Савеза за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић оценио је гостујући на Н1 да власт и опозиција морају да искористе сваки тренутак и оно мало времена што је остало да дођу до споразума, иначе ће се понављати догађаји попут оног испред Председништва, када је дошло до сукоба обезбеђења и организатора протеста "1 од 5 милиона".

Коментаришући напад на студента Срђана Марковића испред Председништва Србије, Зеленовић је рекао да су организатори најавили да ће доћи до Председништва и председнику предати налаз Стручног тима протеста.

-Зашто је обезбеђење онако реаговало и ко су они људи који су чували зграду Председништва? То што се сада дешава са оваквим изливима агресије није ништа ново", истакао је Зеленовић.Он је после другог округлог стола одржаног на Факултету политичких наука у петак, рекао да Србија клизи ка озбиљном сукобу ако се не омогући слободно гласање и не испуне захтеви опозиције.

Упитан ко би се с ким сукобио, председавајући СзС каже да грађани и опозиција већ осам месеци мирно протестују И поручују да желе поштене изборе, а да је са друге стране "18 разбијених глава".

-Сваке недеље имате неку ствар која подгрева атмосферу и Александра Вучића који нема намеру да од тога одустане. Ово је сада његова одговорност, ако не прихвати захтеве, он ће бити најодговорнији", истакао је Зеленовић

Представници опозиције су истакли три услова који се морају испунити, а то су смене и промене састава РЕМ-а, РИК-а и Агенције за борбу против корупције. Представници власти су после другог округлог стола рекли да је владајућа странка спремна да прихвати део сугестија цивилног сектора који не захтевају измене постојећих закона.

Зеленовић објашњава да то што је на округлом столу изнела представница ЦРТА-е, да РЕМ и Агенција за борбу против корупције не раде свој посао, пише и у налазима стручног тима "1 од 5 милиона".

-Спинови усвојићемо ово нећемо оно, значи да се размишља шта би могло да се уради. Сада је на Вучићу да донесе одлуку- додаје Зеленовић.
РТВ Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa