Инфо

4. мај 2020.4. мај 2020.
Начелник МУО: Грађани одговорни и дисциплиновани за време празника

Начелник МУО: Грађани одговорни и дисциплиновани за време празника

-За 1. мај није било окупљања на излетиштима и местима намењеним за то,него се празновало у двориштима и у кругу породице.Наши суграђани су се још једном савесно и одговорно понели према мерама кризног штаба, поштујући своју државу и наше лекаре, а водећи рачуна о себи и другима.

полицијска управа Шабац, за време првомајских празника и за време викенда, имала је само седам пријава кршења полицијског часа. сви припадници Полицијске управе Шабац данас и сутра биће подвргнути тестирању на КОвид 19, а у циљу што већег броја тестираних, као једне од мера републичког Кризног штаба.

По свим најавама укидање ванредног стања ступиће на снагу 7. маја, и односиће се на укидање полицијског часа, забрану кретања и посебну ангажованост војске, али на снази остају ванредне мере уоквиру проглашења епидемије. Наиме, испуњени су услови за укидање ванредног стања, а то су седам дана за редом број позитивних на корона вирус је испод 5 % тестираних и смањује се број људи на респиратору.

Попуштањем ретриктивних противепидемијских мера, ставља се аксенат на самоодговорност наших суграђана што значи да морају да брину не само о себи и својим најближима него и о околини поштујући мере прописане од раније које се односе на ношење маски, дезинфекцију руку, социјалну дистанцу.

Од четвртка, 30. априла од 17 часове пољопривредни произвођачи Богатића и Бадовинаца, уједно и власници земљишта на левој обали Дрине, добили су дозволу за прелазак границе због обављања пролећне сетве. Међудржавни преговори трајали су дуже од месец дана, и ово ванредно стање направило је ванредне услове,који су на срећу наших пољопривредника успешно оокончани. Бременски услови и термини јошувек им иду на руку, тако да ће њиве са друге стране реке углавном бити посејане ратарским културама- изјавио је начелник МУО Владан Красавац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa