Инфо

15. август 2020.15. авг 2020.
Бета

Бета

Од поноћи омогућен улазак грађанима Србије у Црну Гору

У Црну Гору од поноћи могу да уђу и резиденти из САД-а, Србије, Косова, Албаније и Северне Македоније уз ПЦР или ЕЛИСА тест, не старији од 72 сата, саопштено је из Националног координационог тела за заразне болести.

"У предлогу ИЈЗ наводи се да је ублажавање мера конципирано уважавајући тренутни ниво обољевања од новог корона вируса у Црној Гори и земљама окружења те након консултација са представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља", казали су из НКТ-а.

Резиденти САД, Србије, Косова, Албаније, Босне и Херцеговине и Северне Македоније као и држављани Црне Горе који су боравили у тим државама могу ући у Црну Гору ако поседују негативан резултат ПЦР теста на нови корона вирус (САРС-ЦоВ-2) или позитиван резултат антитела класе ИгГ добијен ЕЛИСА серолошким тестом.

Неопходно је да су тестови издати од регистроване лабораторије и да нису старији од 72 сата у тренутку уласка у Црну Гору, као и да путници 15 дана пре уласка у Црну Гору нису боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак на црногорску територију.

Обавеза поседовања теста не односи се на децу до навршене пете године.

Такође, донета је одлука да се омогући угоститељским објектима који имају дозволу, рад до један сат иза поноћи.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa