Инфо

30. август 2020.30. авг 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Шарчевић: Набавили смо 10.000 визира за ђаке који имају астму па им маске сметају

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да уколико дође до избијања жаришта у некој школи проблем ће се превазићи тако што ће се наћи решење за ту "конкретну средину", али школе неће бити затваране.
Шарчевић је у разговору за дневни лист Блиц рекао да ће Министарство које води бити на дневном нивоу у контакту са школама, а да ће седмично слати извештаје Кризном штабу за сузбијање заразне болести ковид 19.

Министар је рекао да су родитељи и ђаци исказали поверење у систем зато што се само 3,7 процената родитеља одлучило за онлајн наставу и додао да је "огромна већина" школских установа и наставног кадра успешно привела крају организацију школске године.

"Већи проценат школа је одлично искористио просторне ресурсе тако да се одељења неће ни делити. Направљени су распореди часова, обезбеђења средства за дезинфекцију. Набавили смо и 10.000 визира за клинце у основним и средњим школама, који имају астму или неко друго обољење, па им маске сметају", рекао је Шарчевич.

Он је рекао да су ђаци прваци центар пажње свих.

"Могу да кажем да смо се највише због њих потрудили да школе крену да раде од 1. септембра као и свим генерацијама пре њих", рекао је Шарчевић за Блиц.


Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa