Инфо

18. децембар 2020.18. дец 2020.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОШ "Стојан Новаковић" акција сађења јасена у школском дворишту

У оквиру акције "Посади свој хлад" Удружење младих еколога (УМЕК) даровало је саднице белог јасена Основној школи "Стојан Новаковић" у Шапцу. Младице ће бити посађене у дворишту матичне школе, издвојених одељења (Поцерски Причиновић, Горња Врањаска) и школе на Летњиковцу.

-Јасен карактерише чврстоћа, у Европи га сматрају симболом плодоности. Већ за две године ће имати велику крошњу, добар је распиратор, а даје и естетски и декоративни учинак – каже Мирјана Јањић из Удружења Младих еколога.

Фото: Глас Подриња


Како би најмлађе основце упознали са значајем очувања природе и заштите животне средине УМЕК је организовало и интерактивну еколошку радионицу у ОШ "Стојан Новаковић" као увертиру у акцију сађења јасена. Предмети настали током едукативног часа биће посебан подсетник ученицима на дарове природе и важност плућа планете.

-Врло радо смо се прикључили акцији, наше школско двориште је већ обогаћено дрвећем, али се увек трудимо да буде још лепше, блиставије. Пример и понос деци која похађају наставу у Стојановој. У оквиру наставног програма учимо о екологији са посебном пажњом, јер сматрамо да је значајно да их од раног узраста усмеравамо да брину о својој околини. Ако их сада усмеримо, као одрасли ће бити још одговорнији и чувати природу на прави начин - рекао је учитељ Младен Лазић.

Фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa