Инфо

22. фебруар 2021.22. феб 2021.
Бета

Бета

Брнабић:Србија данас добија више од 90.000 вакцина, не може се говорити о цени

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Србија данас добити вакцине против корона вируса од два различита произвођача, и то 50.000 прве дозе вакцине Спутњик в и још 46.800 Фајзерових вакцина које треба да стигну у подне на београдски аеродром.
Брнабић је за телевизију Хепи изјавила да "ниједна земља не прича о ценама, чак ни ЕУ која колективно преговара", због чега не може да каже колико је Србију коштала набавка вакцина против корона вируса.
Она је рекла да су "невероватни начини како се набављају вакцине", као и да су лично пријатељство и везе председника Србије Александра Вучића "пресудиле" да Србија добије вакцине.
Навела је да је Србија до сада потписала уговоре за 12.332.200 доза вакцина против корона вируса, као и да је до сада стигло 1.970.220 вакцина, а додала је да сваког грађанина Србије обезбеди по две дозе вакцине против корона вируса.
Према њеним речима Србија је једина земља на свету која је успела да купи вакцине и да их добије од кинеског Синофарма, "а да није учествовала у трећој фази клиничке студије".
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa