Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Вакцинација у суботу на Старом граду

Завод за јавно здравље Шабац, Дом здравља "Др Драга Љочић" и бич бар "Бора Бора" у суботу од 16.00 до 19.00 часова на Старом граду организују акцију вакцинације. Циљ је да се повећа број младих до 30 година који су вакцинисани, али могу се јавити и сви остали грађани.

-Акција "Победимо корону" је изузетно важна. Број позитивних на вирус се смањује, док пораст вакцинисаних расте. На нивоу Шапца смо дошли до 50 одсто грађана који су примили прву дозу вакцине, а око 40 одсто је добило обе дозе. На акцију у суботу могу доћи сви млади, али и сви који се осећају млади. Нико неће бити враћен, јер нам је циљ да што већи број становништва вакцинишемо, рекао је др Небојша Софранић, епидемиолог Завода за јавно здравље.

Грађани ће у суботу моћи да бирају између "Синофарм" и "Фајзер" вакцине, а нарочито је битна "Фајзер" јер њу могу примити и млади већ од 16 година.

-Циљ наше акције је да смањимо посао докторима, а направимо што више посла угоститељима. Позивам све и младе и старије да у суботу дођу да се вакцинишу. Локал "Бора Бора" ће частити пиће сваког ко се тај дан вакцинише. Ван тога ћемо направити и једну журку за све они који су иначе вакцинисани на територији Шапца, рекао је Милош Живановић, менаџер "Бора Бора".

Фото: Глас Подриња


Акцију подржава и Канцеларија за младе Града Шапца, којој ово није први пут је укључена у овакве активности.

-Канцеларија за младе Града Шапца је и раније учествовала у активностима које су се односиле на позив грађанима, како старијим тако и младим, да се вакцинишу и да што пре изађемо из овог тешког времена пандемије. Желимо да позовемо младе да дођу у суботу на Страри град да се вакцинишу, да се што пре вратимо нормалном животу, позоришту, спорстким догађајима, путовањима... Да вратимо осмех и загрљаје колективним имунитетом, рекла је Мирјана Јањић, координаторка Канцеларије за младе.

Јуче су на новио Шапца регистрована само два нова позитивна случаја Ковида 19 на териоторији Шапца, а тренутно је активно оболело 37 особа.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa