Инфо

14. јун 2021.14. јун 2021.
Фото: Кабинет начелника МУО

Фото: Кабинет начелника МУО

Састанак у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског управног округа

Округли сто на тему: " Изградња отпорности МСП у Србији" одржан је у понедељак 14. јуна 2021. године, у Ваљеву у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског управног округа. Састанак је одржан у оквиру тематских седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа у проширеном саставу .На састанку су дате смернице и препоруке за изградњу отпорности привредних субјеката да се суоче са природним и технолошким непогодама,како би се олакшао њихов опоравак након катастрофа чији смо сведоци последњих година.

Кабинет начелника МУО


Смернице и препоруке за изградњу отпорности приведних друштава потичу из истраживања које су заједнички спровели Европска регионална канцеларија Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа (УНДРР) и Привредна комора Србије, крајем 2020. године. Учесници Округлог стола били су представници кључних заинтересованих страна из јавног, приватног и невладиног сектора, представници државне управе, локалних самоуправа, институција, академске заједнице, јавних комуналних предузећа, малих и средњих привредних друштава, предузетника и задруга.

Присутне је у име организатора поздравио и пожелео добродошлицу Станко Марковић, директор РПК Колубарског и Мачванског управног округа.

Презентацију налаза истраживања, смерницe и препорукe са фокусом на регион, присутнима је изнела Видосава Џагић, помоћник директора Привредне коморе Београда.

Уследило је представљање превентивних мера за изградњу отпорности које су предочили Зоран Димитријевић, државни секретар у Министарству привреде и Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде.

У наставку састанка присутни су изнели примере из праксе, упутили питања и добили одговоре од надлежних лица из државних органа и институција.

У раду тематског скупа учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника
Владана Красавца




Кабинет начелника МУО Владана Красавца

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa