Инфо

16. април 2018.16. апр 2018.
Ђукановић победио са 54,1 одсто гласова

Ђукановић победио са 54,1 одсто гласова

Кандидат црногорске, владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић победио је у првом кругу председничких избора са 54 одсто освојених гласова, прелиминарни су подаци Државне изборне комисије (ДИК).
Кандидат већег дела опозиције Младен Бојанић освојио је 33,2 одсто гласова, представница Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић 8,2 одсто подршке, док је за кандидата Праве Црне Горе Марка Милачића гласало 2,7 одсто бирача.
Излазност на изборима је била 63,9 одсто, што је на нивоу претходних избора за председника.
Прелимнарни резултати су саопштени на основу 97 одсто обрадјеног бирачког материјала.
Посматрачи избора, домаће и међународне организације су забележили неправилности, уз оцену да оне не могу утицати на коначни резултат, док ће став о регуларности гласања данас саопштити посматрачка мисија Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).
Директор Центра за мониторинг (ЦЕМИ) Златко Вујовић је синоћ на конференцији за новинаре оценио да је један од разлога Ђукановићеве победе тај што опозциони бирачи "нису били мотивисани" да изађу на биралишта као на парламентарним изборима.
Аналитичар Милош Бешић је Телевизији Црне Горе казао да је Црна Гора "била и остала дубоко подељено друштво" и за "највећи" изазов после избора означио превазилажење тих подела.
Према његовим речима, Црној Гори је потребна зрела и одговорна опозиција.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa