Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Тужилаштво: На обдукцију предато 14 преминулих у пожару у ковид центру у Тетову

Тужилаштво Северне Македоније саопштило је данас да је на обдукцију предато 14 тела жртава пожара у ковид центру у Тетову и да се испитује да ли има још настрадалих.

Према првим сазнањима у синоћњем пожару у монтажној модуларној болници клиничког центра у Тетову медју преминулима нема медицинског персонала, а да ће за неке преминуле бити потребна ДНК анализа да се утврди идентитет.

У истрази пожара у којем је изгорео тај ковид центар ноћас су радила три тужиоца из Тетова и два из Основног јавног тужилаштва Скопље, а на место догођаја дошао је и главни тужилац Северне Македоније. Он је присуствовао седници општинског Кризног штаба коју је водио премијер Зоран Заев.

Како је наведено у саопштењу, увиђај ће бити настављен и данас, а јавни тужиоци ће, заједно са експертима МУП-а, обезбедити доказе за потпуно рашчишћавање тог трагичног догађаја.

"До раних јутарњих сати тужиоци су саслушали запослене у модуларној болници са циљем да се утврде разлози за пожар. У исто време издата је наредба за обезбеђиваје снимка видео надзора у и око објекта", наводи се у саопштењу.

Влада Северне Македоније заказала је ванредну седницу због трагедије у Тетову, а председник државе Стево Пендаровски отказао је најављене догађаје поводом 8. септембра Дана независности.

Према медијским информацијама, у модуларној болници је у тренутку кад је избио пожар било најмање 20 људи.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa