Инфо

14. септембар 2021.14. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња: Радионица у хотелу "Слобода"

Фото: Глас Подриња: Радионица у хотелу "Слобода"

Промоција добровољног ватрогаства у Шапцу

Шабац је данас и сутра домаћин радионица "Промоција добровољног ватрогаства у локалним заједницама", која се одржава у хотелу "Слобода". Радионицу организују ОЕБС, Стална конференција градова и општина и Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

-Ово је једна од низа радионица о добровољном ватрогаству које се организују у Србији. Тема је помоћ локалне самоуправе око формирања добровољних ватрогасних друштава и њиховог финансирања. Сви знају колико материјалних добара и живота широм света однесе ватра. Један од начина помоћи је формирање нових добровољних ватрогасних друштава по новом Закону о добровољном ватрогаству из 2018. године, рекао је Драган Ћапин, председник Ватрогасног савеза Србије.

Фото: Глас Подриња: Промоција добровољног ватрогаства


Шабац и Мачвански округ су на време препознали значај добровољног ватрогаства. Прво добровољно ватрогасно друштво формирано је у Грушићу, док је у Богатићу у фази формирања.

-Мачвански управни округ један је од првих у Србији који је још почетком године почео активности око формирања добровољних ватрогасних друштава и то састанком са одговорним лицима из Сектора за ванредне ситуације. Град Шабац је у Грушићу формирао доборвољно ватрогасно друштво. Група ентузијаста, старијих људи, су се организовали и добили су упутства како могу да формирају друштво. Оно је категоризовано. Такође је и општина Богатић пријавила једну групу волонтерра и они су у фази формирања друштва. Једно до најбољих добровољних ватрогасних друштава у Србији је на територији МУО, то је ДВД "Видојевица" из Лешнице и они су репер како треба да изгледа ДВД са пуним капацитетом у људству и опреми, рекао је начелник МУО Владан Красавац.

План ја да у свакој локалној самоуправи МУО постоји бар по једно добровољно ватрогасно друштво.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa