Инфо

3. октобар 2021.3. окт 2021.
Фото: Мачва инфо

Фото: Мачва инфо

Садња дрвећа и уређење дечијег игралишта у Клењу

Уочи Дечије недеље, а у сусрет светском дану чистог ваздуха, Еколошко едукативни центар Мачва, заједно са Одредом извиђача „Хајдук“, спровели су акцију садње дрвећа на дечијем игралишту у Клењу. Организатори су указали на важност очувања природе, здраве животне средине, као и да се малим корацима може допринети да малишани добију лепше и безбедније место за игру и учење окружени природом.

„Свако ново дрво је извор живота и здравља и сваком оваквом акцијом доприносимо очувању и унапређењу животне средине. Такође, апелујемо на мање загађење ваздуха и да свако од нас учини по мало, то ће бити довољно. Овом приликом желим да се захвалим Расаднику четинара Саша из Богатића, који сваки пут препознаје наше акције и помаже нам да их реализујемо“, рекао је Владимир Ристић из Еколошко едукативног центра Мачва.

Након уклањања смећа и кошења траве на игралишту, мале и велике вредне руке данас су засадиле двадесетпет садница ликвидамбар и брезе.


„Драго ми је што имам прилику да са својим другарима извиђачима засадим дрвеће и знам да ће многа деца уживати у хладу на игралишту које смо средили. То нас мотивише за даље акције и јако сам срећна што смо данас овде“, изјавила је Милица Поповић из Одреда извиђача „Хајдук“.

„Ово је само једна у низу акција коју спроводимо у циљу заштите еколошке средине и унапређења локалне заједнице. Поред данашње активности, са Еколошко едукативним центром Мачва смо и пре недељу дана чистили дивљу депонију у Црној Бари. Надам се да ће наши суграђани препознати значај оваквих акција и у будућности нам се придружити, јер је то у интересу свих нас“, навела је Надежда Мандић, начелник Одреда извиђача „Хајдук“.
Мачва инфо

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa