Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Министарство финансија покренуло кампању 'Да кликнеш од среће'

Министарство финансија саопштило је данас да је покренуло кампању "Да кликнеш од среће" под слоганом "И ја сто добијам исто" с циљем информисања младих који имају право на једнократну новчану помоћ државе у износу од 100 евра.

Сви држављани Србије, од навршених 16 до 29 година, који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, у фебруару ће моћи да добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, односно 11.758 динара.

Како је саопштено, Закон о Привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије ступио је данас на снагу, што значи да сви држављани који су до данашњег дана напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који пуне 30 година од сутрашњег дана, 14. јануара па до краја године.

Пријаве за новчану помоћ ће трајати од 15. до 30. јануара на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс. Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун.

Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ се уплаћује без подношења пријаве.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa