Инфо

8. јун 2022.8. јун 2022.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

"Јанкова" школа сутра у финалу "Пажљивкове смотре"

Маша Јекић, Петра Пајић, Филип Павловић и Бранислав Беара, ученици другог разреда Основне школе "Јанко Веселиновић", заједно са учитељицом Раденком Ђокић, кренули су пут Врњачке Бање где ће се сутра одржати републичко такмичење "Пажљивкова смотра". Мали Шапчани ће се са својим вршњацима из целе Србије надметати у знању о безбедном учешћу у саобраћају. Амбиције су велике и такмичари очекују да ће заузети једно од прва три места, али најважније је да трајно усвоје знања о правилном понашању у саобраћају.

-Ова генерација деце је имала континуирану едукацију о безбедности саобраћаја, од предшколског до другог разреда. Овде се види колико се у нашем граду, кроз образовне установе ангажује и Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца, као и сви запослени у тим установама и колики се акценат ставља на безбедност деце у саобраћају. Није случајно да су наша деца стигла до републичког такмичења. Они и њихови едукатори су то стварно заслужили, јер се у нашем граду заиста води рачуна да нам деца буду безбедна. Шабац је град саобраћајне културе, а онда и безбедности, рекла је Сандра Мићић из градског Савета за координацију послова безбедности у саобраћају.

Са ученицима је, поред учитељица и Сандре Мићић, која ће у једној категорији бити у жирију, кренула и Катарина Тадић, секретар Савета. Савет је својим програмом и ове године определио значајна средства за мере које повећавају безбедност деце и младих у саобраћају. Поред опремања зона школе, организују се и бројне едукације, а једна од мера је и подела бесплатних ауто седишта за најмлађе суграђане.

Такмичења и смотре показале су се као ефикасан начин да деца, кроз дружење и игру лако и брзо савладају знања из области безбедности у саобраћају. Ученци "Јанкове" школе у финале "Пажљивкове смотре" су се пласирали победом на окружном нивоу смотре, одржаном у Старој Пазови у априлу.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa