8. jun 2022.8. jun 2022.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

"Jankova" škola sutra u finalu "Pažljivkove smotre"

Maša Jekić, Petra Pajić, Filip Pavlović i Branislav Beara, učenici drugog razreda Osnovne škole "Janko Veselinović", zajedno sa učiteljicom Radenkom Đokić, krenuli su put Vrnjačke Banje gde će se sutra održati republičko takmičenje "Pažljivkova smotra". Mali Šapčani će se sa svojim vršnjacima iz cele Srbije nadmetati u znanju o bezbednom učešću u saobraćaju. Ambicije su velike i takmičari očekuju da će zauzeti jedno od prva tri mesta, ali najvažnije je da trajno usvoje znanja o pravilnom ponašanju u saobraćaju.

-Ova generacija dece je imala kontinuiranu edukaciju o bezbednosti saobraćaja, od predškolskog do drugog razreda. Ovde se vidi koliko se u našem gradu, kroz obrazovne ustanove angažuje i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, kao i svi zaposleni u tim ustanovama i koliki se akcenat stavlja na bezbednost dece u saobraćaju. Nije slučajno da su naša deca stigla do republičkog takmičenja. Oni i njihovi edukatori su to stvarno zaslužili, jer se u našem gradu zaista vodi računa da nam deca budu bezbedna. Šabac je grad saobraćajne kulture, a onda i bezbednosti, rekla je Sandra Mićić iz gradskog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Sa učenicima je, pored učiteljica i Sandre Mićić, koja će u jednoj kategoriji biti u žiriju, krenula i Katarina Tadić, sekretar Saveta. Savet je svojim programom i ove godine opredelio značajna sredstva za mere koje povećavaju bezbednost dece i mladih u saobraćaju. Pored opremanja zona škole, organizuju se i brojne edukacije, a jedna od mera je i podela besplatnih auto sedišta za najmlađe sugrađane.

Takmičenja i smotre pokazale su se kao efikasan način da deca, kroz druženje i igru lako i brzo savladaju znanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju. Učenci "Jankove" škole u finale "Pažljivkove smotre" su se plasirali pobedom na okružnom nivou smotre, održanom u Staroj Pazovi u aprilu.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa