Инфо

29. јун 2022.29. јун 2022.
Бета

Бета

Ер Србија и Туркиш ерлајнс потписале нови Меморандум о разумевању за додатну сарадњу

Српски национални авио-превозник Ер Србија и турска национална авио-компанија Туркиш ерлајнс, најавиле су додатно унапређење комерцијалне сарадње новим Меморандумом о разумевању, који је потписан у Дохи током 78. годишње генералне скупштине ИАТА, у присуству генералних директора две авио-компаније - Билала Екшија и Јиржија Марека.


Туркиш ерлајнс и Ер Србија ц́е наставити да истражују даље могућности комерцијалне сарадње, што би могло да доведе и до заједничког улагања, како би обе компаније понудиле конкурентније и исплативије авио-услуге између Турске и Србије, побољшале квалитет услуга које се тренутно нуде, али и прошириле понуду и бенефите за све путнике, саопштила је данас Ер Србија.

Како је прецизирано, у склопу проширења сарадње, почев од јула, Ер Србија ће увести додатне летове на линији Београд-Истанбул, којих ће бити 10 недељно, док ће Туркиш ерлајнс распоређивати широкотрупне авионе на тој рути два пута недељно.

У оквиру Меморандума о разумевању, компаније ће преговарати о јачању сарадње у области код-шер партнерства, карго операција и програма лојалности за путнике који често лете (Frequent Flyer Program), док ће развијати опције сарадње у путничким салонима у својим мрежама.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек оценио је да сарадња две авио-компаније доприноси и унапредјењу односа измедју Србије и Турске.

"С великим задовољством најављујемо да ће Ер Србија и Туркиш ерлајнс наставити да налазе нове комерцијалне могуц́ности за стварање ефикасних и обострано корисних односа, где разматрамо и опцију удруживања ресурса како бисмо постигли бољу повезаност и понуду за наше кориснике кроз заједничка улагања у услуге између Србије и Турске", рекао је Марек.

Генерални директор компаније Туркиш ерлајнс Билал Екши истакао је да је развој партнерства у глобалној авио-индустрији важан.

"Унапређење билатералних односа између наших земаља и сарадње кроз наше мреже су од суштинског значаја за нас, нарочито након пандемије. С тим у вези, са задовољством смо потписали овај Меморандум о разумевању са Ер Србијом, како бисмо истражили могућности побољшане сарадње и даље преговарали о проширењу нашег постојец́ег партнерства", рекао је Екши.

Две авио-компаније су кроз досадашњу сарадњу усвојиле и више пута унапређивале код-шер споразум за летове до дестинација у оквиру мрежа Ер Србије и Туркиш ерлајнса.

Како је наведено, заједнички летови нуде брзе и практичне конекције за путнике који путују из Истанбула, највећег града у Турској и значајног чворишта авио- саобраћаја у региону, до Београда и даље, као и за путнике који путују из српске престонице до Истанбула и даље.

Поред тога, Ер Србија је додала свој ЈУ код на летове Анадолу џета, подружнице Туркиш ерлајнса, између престоница Турске и Србије, Анкаре и Београда.

У исто време, Туркиш ерлајнс додао је свој ТК код на летове Ер Србије између Ниша и Истанбула, као и између Краљева и Истанбула, пружајући путницима на тим летовима приступ глобалној мрежи Туркиш ерлајнса.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa