Инфо

30. јул 2022.30. јул 2022.
Бета

Бета

Владимир Орлић кандидат СНС за председника Скупштине Србије

Председништво Српске напредне странке (СНС) одлучило је данас да кандидат странке за председника Скупштине Србије буде досадашњи посланик и потпредседник Главног одбора СНС-а Владимир Орлић.

На данашњој седници председништво СНС-а одлучило је да "подмлади" руководство парламента, али и будуће Владе, рекао је новинарима функционер СНС Никола Селаковић.

"На предлог председника Александра Вучића, председништво СНС одлучило је да наш кандидат за функцију председника Скупштине Србије буде доктор Владимир Орлић. Он је изузетан млади човек, остварен на образовном, научном, професионалном и политичком плану, иза њега стоји више од 80 научних и стручних радова", казао је Селаковић.

Оценио је да иза Орлића стоји "фантастична биографија" и да је он "изузетан борац за демократију, легалност и глас народа у скупштини".

Селаковић је додао да су кандидати за будуће руководство посланичке групе СНС али и функцију потпредседника парламента Миленко Јованов, Марина Рагуш, Невена Дјурић и Сандра Божић.

Председништво СНС је овластило лидера странке Александра Вучића да води разговоре о будућој коалицији а Селаковић је најавио да ће за 10 дана бити одржана нова седница председништва странке на којој ће се напредњаци изјаснити о политици будуће Владе и кадровским решењима у њој.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa