Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Бета

Бета

Вучић за суботу заказао седницу Савета за националну безбедност

Председник Србије Александар Вучић заказао је седницу Савета за националну безбедност за суботу, објавила је Радио телевизија Србије.

Како је РТС-у потврђено у Председништву, седница ће бити одржана у суботу у 8.00 часова, а очекује се да ће главна тема бити ситуација на Косову и Метохији (КиМ) и безбедносни изазови. Поред тога, требало би да буде речи и о енергетској безбедности и припремама за зиму у условима енергетске кризе.

Вечерње новости објавиле су да се Савет састаје непосредно после сусрета шефа државе са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог измедју Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и после слања посебних емисара Берлина и Париза Јенса Плетнера и Емануела Бона који стижу у нашу земљу након заједничког писма Олафа Шолца и Емануела Макрона у којем су "охрабрили" српског лидера да донесе тешке одлуке по питању јужне покрајине.

Зато се, како су пренеле Новости, очекује се да главна тема буду дешавања на КиМ и безбедносни изазови, нарочито после одлуке премијера Косова Аљбина Куртија да забрани употребу српских регистарских ознака, што је подигло тензије.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa