Инфо

12. септембар 2022.12. сеп 2022.
Pixabay

Pixabay

МУП Србије: 32 тоне супстанце за производњу наркотика биће уништено у иностранству

Министарство унутрашњих послова (МУП) је саопштило данас да ће око 32 тоне прекурсора - супстанце које се у илегалним лабораторијама користе за производњу синтетичких дрога бити извезено из Србије и уништено у иностранству.

Та супстанца, из полицијсих заплена је претходних 20 година чувана у Србији и ово ће бити први пут да се уништава у иностранству, наводи се у саопштењу.

Паковању и припреми за транспорт на уништење око 32 тоне прекурсора присуствовао је министар унутрашањих послова Александар Вулин, који је нагласио да се та супстанца, први пут, системски уништава.

Он је казао да се у "у Србији системски поступак уништавања прекурсора спроводи први пут, уз претходно измењени законски оквир којим се регулише област прекурсора".

Казао је да су "претходних 20 година прекурсори складиштени и чувани на више локација" и то, како је навео "на неодговарајући и небезбедан начин".

"Сада се први пут спроводи њихово системско уништавање, 32 тоне прекурсора биће уништено", рекао је он.

Навео је да ће та супстанца за производњу синтетичких дрога бити превезена у једну фирму у Шапцу, а да ће након добијања дозвола бити извезена у иностранство и уништена.

Истакао је да је борба против наркотика приоритет у раду полиције, те нагласио да не постоје лаке и тешке дроге.

"Полиција не прави разлику у томе да ли хапсе нарко-дилера са килограмима хероина или кокаина, или са килограмом марихуане, или дилера са синтетичком дрогом, односно таблетама", рекао је он.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa