Инфо

8. фебруар 2023.8. феб 2023.
Двокић први ходач Србије међу млађим пионирима (фото: Мартина Павловић)

Двокић први ходач Србије међу млађим пионирима (фото: Мартина Павловић)

Три медаље "спринтера", једна шампионска титула

На Првенству Србије у сениорским вишебојима и Првенству Србије за млађе пионире, атлетичари Спринта су узели по злато, сребро и бронзу. Шампион Србије је постао Александар Двокић у ходању на 1000 метара са 5:44,89 и девет секунди био далеко од државног рекорда у категорији млађих пионира.

Александар је био и четвртопласирани на суботњем Првенству Србије за старије пионире у дисциплини 2000 метара ходање са 12:21,87.

М. Чајић и Н. Росић у надметању на 60 метара (Чајић трећи с десне стране, Росић други с леве) (фото: Мартина Павловић)


Милан Чајић је вицешампион Србије у сениорском седмобоју са три лична рекорда (бацање кугле, 60 метара са препонама и изједначен рекорд у скоку мотком), а Вељко Росић бронзани у истој дисциплини са чак шест личних рекорда (60 метара, скок удаљ, бацање кугле, 60 метара препоне, скок мотком и седмобој). Никола Росић је завршио као четврти са три лична рекорда (скок увис, бацање кугле и скок мотком).

В. Росић и М. Чајић на стази (фото: Мартина Павловић)


Треба напоменути да је Милан имао пехове у дисциплинама скок удаљ (одраз у најдаљем скоку је био преко 25 цм испред линије преступа), као и у скоку увис и у скоку с мотком где је летва падала на висинама личних рекорда после доста "двоумљења". Пехови су утицали и на мало лошије издање у трци на 1.000 метара, што је акумулирало у збиру око 200 поена и вицешампионску позицију. Милан је прошле године био првак Србије у овој дисциплини са 4452 поена и на овом такмичењу је све време био близу обарања рекорда, али је последњи пех у скоку мотком утица на збир 4379. Вељко је тек старији јуниор, а дебитовао је као сениор и освојио 4.254 бода.

Николи Росићу је ово био контролно тренинг-такмичење пред сезону на отвореном, када ће наступати у дисциплини где има највише успеха-бацање копља.

Такмичаре Спринта предводили су Иван Ђинић и Драган Радивојевић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa