Инфо

4. април 2023.4. апр 2023.
Државни секретар у Министарству здравља професор др Александар Стефоски и директорка Дома здравља Шабац др Јасмина Станковић (Фото: Дом здравља Шабац)

Државни секретар у Министарству здравља професор др Александар Стефоски и директорка Дома здравља Шабац др Јасмина Станковић (Фото: Дом здравља Шабац)

Симпозијум: „Гојазност, дијабетес и инсулинска резистенција – мултидисциплинарни приступ пацијенту“

На Златибору одржан је Симпозијум Домова здравља Србије на тему: „Гојазност, дијабетес и инсулинска резистенција – мултидисциплинарни приступ пацијенту“ на ком је присуствовала директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић.

-Велика је част сто је наш Дом здравља " Др Драга Љочић" Шабац на VII сусретима Домова здравља који су се одржали на Златибору од 31.03.2023.до 02.04.2023.изабран да буде домаћин VIII сусрета који ће се одржати следеће године на Златибору. Као установа примарне здравствене заштите чији је циљ очување и унапређење здравља становништа, промовисање здравих стилова зивота, правовремено дијагностиковање и савремено лечење болести залагаћемо се за подизање квалитетета у пружању здравствених услуга улагањем у едукацију здравствених радника - саопштила је директорка др Јасмина Станковић.

Домаћин овогодишњег Симпозијума је Дом здравља Горњи Милановац - директор др Александар Чивовић, а организатори су Дом здравља Лазаревац, Дом здравља Палилула и Дом здравља Крагујевац.

У име Удружења примарна је била Сузана Стоиљковић из Дома здравља Лазаревац, а из Министарства здравља Сомпозијуму је присуствовао државни секретар - професор др Александар Стефоски.

Симпозијум је акредитован код Здравственог савета Србије и обухватио је теме из домена превенције савременог третмана инсулинске резистенције и шећерне болести.

Симпозијум је окупио професоре медицинског факултета, стране предаваче.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa