Инфо

23. мај 2023.23. мај 2023.
(Фото: Глас Подриња)

(Фото: Глас Подриња)

Представници медија посетили Elixir Zorku

Обилазак представника медија компаније Elixir Zorka (Фото: Глас Подриња)

Поводом обележвања 85 година од оснивања Хемијске индустрије „Зорка“ компанија Elixir Zorka угостила је представнике медија како би их детаљније упознала са историјатом шабачког гиганта, али и радом, плановима за будућност интернационалне компаније Elixir Group.

-Желимо да са радом компаније упознамо јавност, те своја врата отварамо за медије, грађане, студенте, стручну јавност. Намера нам је да презентујемо фунционисање Зорке у садашњем времену. Уз производе врхунског квалитета наш тим чини и одличан инжењерски кадар. Технологија производње је најсавременија, на шта смо посебно поносни – појаснио је енерални директор Elixir Zorke Стефан Комазец.

Како је истакнуто током представљања компаније, важан сегмент уз квалитет производа је одрживи развој кроз циркуларну економију, поштовање еколошких стандарда и подршка локалним заједницама.

-Акценат нашег деловања је на квалитету готових производа, њиховом пласману на тржиште и заштити животе средине. Све ово је могуће уз примену циркуларне економије као глобалном тренду – рекла је генерална директорка Elixir Group Зорица Поповић и нагласила да је циркуларна економија усмерена ка смањењу експлоатације природних ресурса који нису обновљиви.

-Са порастом популације расте и потреба за употребом сировина, те је неминовно преиспитивање материјала који настају током процеса једне производње, а могуће их је користити као сировину у другом процесу производње. То је будућност, како у хемијској индустрији, тако и у свим другим индустријама са великим потенцијалом.
Изложба о 85 година ХИ "Зорка" (Фото: Глас Подриња)

У наредном периоду компанија планира да инвестира 600 милиона евра у повећање обима производње, пласирање нових производа, алтернативне и обновљиве изворе енергије, рециклажну индустрију, инфраструктурне и логистичке потребе компаније.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa