Инфо

23. јул 2018.23. јул 2018.
ДС: Влада Србије није посвећена европским интеграцијама

ДС: Влада Србије није посвећена европским интеграцијама

Демократска странка оценила је данас да Влада Србије није посвећена европским интеграцијама, иако то истиче као свој приоритет.
ДС оцењује из "свакодневног искуства" да у Србији нема владавине права, независног судства, нити слободе говора и медија који су основни предуслови за функционисање демократске државе.
Из те странке питају да ли је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић одустала од уласка Србије у Европску унију до краја 2025. године, пошто је најавила да ће преговарачка поглавља бити затворена до краја 2023. године.
"Она је најавила да ће Србија да отвори сва поглавља до краја 2023. године, како би завршила преговоре до краја 2025. године. То би значило да је чланство могуће тек после 1.1.2028. године, јер између затварања последњег поглавља и уласка у ЕУ траје процес ратификације Уговора о приступању за који је потребно бар две године".
ДС такође пита зашто је Националним програмом за усклађивање домаћег законодавства са правним тековинама ЕУ завршетак хармонизације планиран крајем 2021. године, отварање поглавља 2023. године, а крај преговора крајем 2025.године.
"Демократска странка још једном указује на то да није довољно да Српска напредна странка и њени сателити само преузму проевропску реторику, већ је потребно имати искрену намеру и разрађен план да се таква политика води", наводи се у саопштењу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa