Инфо

8. фебруар 2024.8. феб 2024.
Ф. Пејовић (фото: Глас Подриња)

Ф. Пејовић (фото: Глас Подриња)

Једногласна подршка Пејовићу

Филип Пејовић, некадашњи капитен Мачве, рекордер по броју одиграних утакмица у црвено-црном дресу, нови је председник Управног одбора најстаријег шабачког фудбалског клуба.

Једногласна подршка новом председнику (фото: Глас Подриња)


Пејовић је добио једногласну подршку 38 присустних делегата да преузме вођење Мачве у наредном периоду. Он ће предводити седмочлани Управно одбор који још чине: Здравко Иванковић (Зорка Керамика), Стеван Одавић (Еликсир Зорка), Милош Шакан (Ривера гастро бар), Радиша Ружић (Браћа Ружић), Александар Ковачевић (Млин Ковачевић) и Милош Опанковић (Цер прогрес), сви из области привреде.

Бирало 38 од укупно 41 делегата (фото: Глас Подриња)


-План се састоји од четири тачке: реорганизација, финансијска консолидација, инфраструктурна улагања и резултатски напредак. Мачва је део мог живота и част ми је што сам после играчке каријере, рада у стручном штабу добио прилику да видим клуб који толико волим. Ми смо један од најстаријих клубова у Србији и место Мачве је у Супер лиги, али резултатске успехе треба да следи и организациони напредак. Мачва мора да функционише као модеран клуб и то је наш задатак. Мачва ће бити отворен клуб који послује домаћински и да паметном политиком нађе излаз из свих проблема - рекао је у обраћању новоизабрани председник клуба Филип Пејовић.

И. Обровац, М. Адамовић, Ф. Пејовић, И. Ристивојевић (фото: Глас Подриња)



Фудбалска биографија Пејовића
Одиграо је за Мачву 512 утакмица, осам година је био капитен сениорске селекције. У Супер лиги је одиграо 124 утакмице у елити. Освојио је, као капитен, две титуле Српске лиге Запад, Прву лигу Србије и пласирао се у полуфинале Купа Србије 2018. године.
.

Изабран је нови Надзорни одбор: Душан Васић, Иван Лукић, оба правници и Драган Ивановић, лекар.

Делегати су усвојили и нови измењен статут клуба (37 за и један глас против) који је, како истичу, написан у складу са најорганизованијим клубовима у Србији. Обједињене су функције председника УО и председника Скупштине клуба. Више не постоји секретаријат клуба и преименована је у менаџмент. Извршни директор и спортски директор су извршни органи које именује Управни одбор.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa