Инфо

23. март 2024.23. мар 2024.
фото: Глас Подриња - Ј. Р.

фото: Глас Подриња - Ј. Р.

Превентивни прегледи у недељу у Шапцу и Богатићу

Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу у недељу 24. марта 2024. године у периоду од 8 до 16 сати, организује превентивне прегледе у циљу раног откривања карцинома дојке и простате.

За жене које су старије од 40 година биће организовани ултразвучни прегледи и мамографија по индикацији лекара. За мушкарце старије од 49 година у Биохемијској лабораторији биће рађени тумор маркери простате (ПСА).

Пријава за све заинтересоване је у недељу на шалтеру рендген службе, у приземљу Интернистичког блока. За пријаву није потребна здравствена књижица.

За мушкарце који желе да дођу на ПСА преглед, препоручује се да од суботе после 20 сати не уносе храну, а на дан прегледа ни јутарњу терапију. Узорковање у лабораторији ће се вршити од 8 до 10 сати.

ВАЖНО: Позив на превентивне прегледе се односи на све пацијенте који се не прате и који их нису извршили претходни пут, приликом исте акције одржане 3. децембра 2023. године.


Бесплатни превентивни прегледи биће организовани и у просторијама Дома здравља Богатић, у периоду од 8 до 10 часова. За преглед није потребно заказивање, нити здравствена књижица. Планирани су прегледи за мушкарце старије од 49 година, лабораторијски преглед - РЅА тест. Прегледи се организују за особе које раније нису имале детектовано оболење простате.

Дан пре анализа не јести после 19 часова, као и ни на дан узорковања крви. Све наведене лабораторијке анализе ће се вршити од 8 до 10 часова.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa