Инфо

27. март 2024.27. мар 2024.
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“

Основна школа „Лаза К. Лазаревић“

Одржан 10. Дечји инклузивни „Чеп фест“

У Стручној хемијској и текстилној средњој школи у суботу је одржан 10. Дечји инклузивни „Чеп фест“ у организацији Удружења „Чеп за хендикеп“ и Основне школе за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом „Свети Сава“ из Шапца. Једнодневни еколошки и инклузивни дечији фестивал окупио је децу из различитих школа, родитеље, учитеље, наставнике и публику с циљем да кроз различите садржаје науче колико је важно чувати животну средину, али и поштовати и разумети различитост.

Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ освојила је прво место по броју сакупљених чепова. У тој школи се годинама уназад прикупљају пластични чепови и у тој акцији се ангажују колектив и ђаци заједно са својим породицама. Посебно је награђено и троје деце која су донела највише чепова, док су радови деце која су правила предмете или играчке од чепова и других рециклажних материјала такође били изложени, а три најбоље оцењена рада награђена.

Традиционалну националну хуманитарну акцију „Чеп за хендикеп“ организује истоимено удружење. У оквиру 11 година успешног хуманитарног рада акцију је подржало више стотина хиљада појединаца, десетине невладиних организација, неколико стотина привредних друштава, државних и приватних компанија, средстава јавног информисања и многобројне државне институције- предшколске и школске установе, факултети, институти, министарства, амбасаде итд. До данас је прикупљено око 610 тона чепова, a oд новца добијеног од рециклера купљено је и уручено 126 ортопедских помагала за особе са инвалидитетом, углавном инвалидских колица, трицикала и успињача за степенице. О свим активностима јавност уредно обавештавају путем сајта www.cepzahendikep.org.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa