Инфо

17. април 2024.17. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Каријерни дани на Одсеку студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче

На Одсеку студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче Академије струковних студија Шабац у среду и четвртак, 17. и 18. априла, у оквиру манифестације Каријерни дани 2024, студентима основних студија на смеровима Струковни васпитач са два модула и Медицинска сестра васпитач представљају се различити излагачи.
Фото: Глас Подриња

-Каријерни дани представљају изузетну прилику за наше студенте да у непосредном сусрету са послодавцима сазнају које су то способности и компетенције неопходне и пожељне за будуће кандидате и запослење. Такође, послодавци представљају могућности ангажовања студената кроз стручне праксе и њихово будуће ангажовање у току приправничког стажа. Каријера се данас посматра као сложен процес у свим аспектима деловања појединца, тако да се тиче и развијања способности, доношења одлука у циљу даљег образовања кандидата, оспособљавања, развијања професије и позиционирања студената на тржиште рада у односу према послодавцу, али и у односу на сопствено усавршавање- истакла је руководилац Одсека студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче др Сања Вулетић.

Др Сања Вулетић (Фото: Глас Подриња)

Гордана Петковић, медицинска сестра васпитач, запослена у Предшколској установи „11. април“ поделила је са студентима своја искуства о непосредном раду са децом и говорила о томе на који начин промовише свој рад и како своја искуства размењује са другим колегама широм Србије на стручним скуповима. Такође, послодавци из државне ПУ „Милица Ножица“ из Ваљева и приватних предшколских установа „Бамби“ из Београда и вртића „Чигра“ из Шапца приближили су студентима организацију и начин рада, културу и структуру установа из којих долазе, како изгледа разговор за посао, али и шта подразумева приправнички стаж у њиховим установама и шта је све потребно за полагање приправничког испита на крају.

Програм за четвртак, 18. април
10 h
Амфитеатар
Излагач,
Марина Поповић, директор и оснивач предшколске установе, запослена у предшколској установи „Бамби“, Београд
Вук Поповић, менаџер за односе са јавношћу, запослен у предшколској установи „Бамби“, Београд Александра Мићковић, мастер логопед, запослена у предшколској установи „Бамби“, Београд
Студијски програм
Струковни васпитач, Струковна медицинска сестра васпитач
11 h
Амфитеатар
Излагач
Невена Јовић, психолог, саветник за планирање каријере у Националној служби за запошљавање у Шапцу Кристина Арсеновић и Бранислав Бугарски, саветници за запошљавање у Националној служби за запошљавање у Шапцу
Студијски програм
Струковни васпитач, Струковна медицинска сестра васпитач
12 h
Амфитеатар
Радмила Дабић, директор и оснивач установе, запослена у вртићу, Чигра", Шабац
Студијски програм
Струковни васпитач, Струковна медицинска сестра васпитач


-Задовољство је што смо имали прилику да разговарамо са нашим будућим колегама које имају прилику и да обаве праксу, али и да се запосле у нашој установи и да буду важан ресурс и сегмент квалитета рада код нас. Највећи проценат наших запослних је иницијално образовање завршио у овој школи и ми се трудимо да успостављамо односе са високом школом како бисмо што квалитетније припремили будуће колеге и заједнички радили на томе да они буду што спремнији за праксу и како би били што компетентнији за оно што их на послу очекује- навела је педагог у ПУ „Милица Ножица“ Катарина Плећић.

Катарина Плећић (Фото: Глас Подриња)

Никола Савић, мастер наставник здравствене неге, запослен у Медицинској школи у Ваљеву говорио је о свом професионалном путу од иницијалног образовања до високих звања у каријери. Студенти су од Марије Вуковић, вишег књижничара, имали прилике да чују шта то подразумева посао једног васпитача који је запослен на Позајмном одељењу за децу Библиотеке шабачке. Представници Националне службе за запошљавање у Шапцу упутили су студенте у услуге које пружају и дали смернице у погледу професионалне оријентације и васпитачке струке (Марија Лукић, наставник вештина, Кристина Жунић, виши предавач).
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa